Joos haalt zeer hard uit: "Hij is echt een slechte bondscoach"

Joos haalt zeer hard uit:
Dinsdag 14 november 2017 - 14:00   I  

Wie Italiaans voetbal zegt, zegt Filip Joos. Elke week moet de voetbaljournalist tijdens Extra Time wel minstens één referentie maken naar het Italiaanse voetbal. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Sporza aan hem vroeg om een analyse te maken van de uitschakeling van Italië.

In die analyse was hij bijzonder hard voor de bondscoach, Gian Piero Ventura (69). Die nam na het EK in Frankrijk over van Conte, nu aan het werk bij Chelsea. Toch kon hij Italië niet naar het WK leiden en dat vindt Joos bijzonder kwalijk.

"Ventura krijgt nu natuurlijk alles over zich heen, maar hij heeft de kwaliteit niet. Kijk naar dat beeld met De Rossi. "Moet ik invallen? We moeten niet gelijkspelen, we moeten winnen! Breng Insigne", zei hij. Dat helpt natuurlijk niet."

Volgens Joos is Ventura gewoon echt geen goede bondscoach. Joos had liever Conte zien spelen met dit Italië tegen Spanje. Volgens hem was Italië dan wel geplaatst geweest.

"Neen, Ventura is echt geen goede bondscoach geweest. Enkel met Conte had Italië een groep met Spanje kunnen winnen. Niet met een man die 4-2-4 ging spelen, maar geen benul had hoe dat moest", aldus Joos.

Poll: Had Italië met Conte het WK wel gehaald?

TAGS  I  Joos  I   Ventura  I   Italië

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024