Opstand bij Rode Duivels: 'Spelers nemen de macht over van Martinez'

Opstand bij Rode Duivels: 'Spelers nemen de macht over van Martinez'
Woensdag 15 november 2017 - 08:45   I   door Redactie

Het rommelt in de kleedkamer van de Rode Duivels. Kevin De Bruyne uitte openlijk kritiek op de spelopvatting van bondscoach Roberto Martinez.

Columnist Taco van den Velde van het Nederlandse Voetbal International ziet belangrijke ontwikkelingen bij de Rode Duivels." De Spanjaard maakte ooit naam bij Wigan Athletic met dezelfde speelwijze. Daar was de verdedigende 5-3-2 uitstekend geschikt voor een ploeg met bescheiden middelen. Maar past die spelopvatting ook bij een landenteam dat op dit moment misschien wel het beste spelersmateriaal heeft van de wereld?", vraagt van den Velde zich af. 

"Het is natuurlijk geen toeval dat uitgerekend Kevin De Bruyne met de kritiek kwam. De Belg speelt bij een club (Manchester City) die iedere week de tegenstander domineert en werkt met een trainer/coach (Pep Guardiola) die uitgaat van balbezit en ageren. In de nationale ploeg stapt hij vervolgens de wereld in van de omschakeling en het réageren." 

"De Bruyne zocht afgelopen weekeinde bewust de publiciteit. De vedette beseft als geen ander dat het komende WK het podium is waar een generatie Belgische topvoetballers zijn prijs moet pakken, omdat een tweede kans misschien niet meer komt. Martínez heeft daardoor een probleem. Als hij toegeeft, dan beseft iedereen dat de spelers de dienst uitmaken. Doet hij niks, dan is hij zijn internationals kwijt."

Poll: Zit de bondscoach verkeerd met zijn tactiek?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Martinez  I   De Bruyne

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024