KBVB werkt aan ‘snel Eurostadion’, Anderlecht heeft ander plan

KBVB werkt aan ‘snel Eurostadion’, Anderlecht heeft ander plan
Donderdag 16 november 2017 - 09:44   I  

De zaak rond het Eurostadion in Brussel blijft maar aanslepen. De Belgische Voetbalbond (KBVB) zou op Parking C van de Heizel maar wat graag een nieuwe voetbaltempel bouwen, maar de plannen liepen de voorbije jaren al héél wat vertraging op.

Vandaag (donderdag, nvdr.) presenteren bondsvoorzitter Gérard Linard en CEO Koen De Brabander hun realisaties en visies en zal ook het Eurostadion aan bod komen. Dat weet Het Nieuwsblad.

Ten laatste op 7 december beslist de UEFA of Brussel nog gaststad kan zijn voor het EK 2020. Het stadion moet er ten laatste aan het begin van 2020 staan. De UEFA kwam afgelopen vrijdag langs bij bouwheer Ghelamco om de planning te bekijken.

18 in plaats van 24 maanden

“We hebben die dag per dag overlopen, ook qua manpower”, zegt Philip Neyt, bestuurder bij Ghelamco. Eerst zouden we in 24 maanden bouwen, nu is dat 18 maanden. We moesten aantonen dat dat haalbaar is. We kregen al feedback, maar het blijft afwachten.”

En wat doet Anderlecht?

Om het dossier tot een goed einde kunnen brengen, moet ook nog de buurtweg worden afgeschaft. Daarnaast probeert Ghelamco ook Anderlecht weer aan tafel te krijgen, al is paars-wit bezig met een uitbreiding van het Constant Vanden Stockstadion.

Poll: Hoop jij dat het Eurostadion er komt?

TAGS  I  Anderlecht  I   Eurostadion  I   Rode Duivels

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024