Dramatisch voorval op training bij derdeprovincialer uit Deinze: "Geen polsslag meer"

Dramatisch voorval op training bij derdeprovincialer uit Deinze:
Vrijdag 17 november 2017 - 11:27   I  

Bij een derdeprovincialer uit Deinze was er woensdagavond een dramatisch voorval op training. Het nieuws raakte vandaag pas bekend.

Een 27-jarige sportleerkracht vecht voor zijn leven. Hij zakte in elkaar tijdens de training. Zijn ploegmakkers van derdeprovincialer Dosko Kanegem dat Glenn Delagrense een grap uithaalde toen hij eerst neerzeeg op z'n knieën en niet veel later op z'n zij viel. Glenn is immers altijd wel te vinden om een grapje.

Ze lieten hem daar een vijftiental seconden liggen. “Pas toen beseften we wat er aan de hand was”, zegt zijn trainer, Tommy Careel. "Eén van de spelers startte onmiddellijk de reanimatie. Een AED-toestel werd erbij gehaald maar uiteindelijk niet gebruikt. Omdat hij vrij luid gromde, leek het alsof Glenn niet helemaal buiten bewustzijn was. Na een tijdje was er opnieuw een polsslag, maar even later viel hij opnieuw weg en begonnen we hem weer te reanimeren."

Wat de reden is van het voorval weet niemand. “Glenn was eerder op de dag nog bij de huisdokter geweest, omdat hij zich erg vermoeid voelde. Verwonderlijk is dat niet. Het is een beer van een vent, maar naast zijn reguliere job geeft hij nog zwemlessen, speelt en traint hij bij ons, en is hij met zijn vriendin Valérie volop aan het verbouwen. Dat houdt niemand vol."

Gisteren was de toestand van Delagrense nog kritiek maar stabiel.

TAGS  I  Dosko Kanegem

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024