Lukaku pakte zijn nummer 9 af, Ibrahimovic doet er nu speciale uitspraak over

Lukaku pakte zijn nummer 9 af, Ibrahimovic doet er nu speciale uitspraak over
Zaterdag 18 november 2017 - 12:20   I  

Zlatan Ibrahimovic is terug van weggeweest na een zware knieblessure. Het is goed mogelijk dat de Zweed zaterdag voor het eerst in maanden nog eens een wedstrijd speelt. In aanloop naar zijn eerste speelminuten gaf Zlatan een typerend interview.

Toen Manchester United vorige zomer besliste om het aflopende contract van Zlatan niet te verlengen, mocht de spits wel op Old Trafford blijven revalideren, maar speelde hij wel zijn rugnummer 9 kwijt aan nieuwkomer Romelu Lukaku.

Geen nood, want toen Ibrahimovic een nieuw contract bij Manchester United ondertekende, wist hij ook zijn rugnummer te ‘upgraden’. Dit seizoen draagt de Zweed het shirt met het nummer 10, dat de voorbije jaren van Wayne Rooney was.

Ster van de ploeg

Over dat rugnummer deed Zlatan nu een typische Zlatan-uitspraak. “Wat mij betreft staat het nummer 10 voor de ster van de ploeg. Degene die het verschil maakt, die in het oog springt, die matchen beslist en een leider is. Wel, ik zie mezelf in die rol”, aldus Ibrahimovic in een gesprek met Volvo.

“Als ik bij een club teken, zou er in mijn contract moeten staan dat ik het nummer 10 krijg”, gaat Zlatan verder. “Bij Manchester United speelde Rooney met de 10. Hij is een legende en iemand die ik respecteer, maar nu hij naar Everton is kan ik met het nummer 10 spelen.”

Poll: Is Ibrahimovic een terechte nummer 10?

TAGS  I  Ibrahimovic  I   Lukaku  I   Manchester United

zondag 2 oktober 2022

zaterdag 1 oktober 2022

vrijdag 30 september 2022