Wordt Anderlecht verkocht aan deze steenrijke Rus?

Wordt Anderlecht verkocht aan deze steenrijke Rus?
Zaterdag 18 november 2017 - 12:38   I  

Het is eens iets anders: niet een speler, maar wel een club die op de transferlijst staat. RSC Anderlecht staat te koop, maar de vraag is wie er straks met de Belgische topclub aan de haal zal gaan.

Paul Gheysens (Ghelamco) en Wouter Vandenhaute (Woestijnvis) beschikken volgens diverse bronnen over de beste papieren om Anderlecht over te nemen van de familie Vanden Stock, maar er ligt een kaper op de kust.

Zo is ook de steenrijke Alisjer Oesmanov geïnteresseerd. Hij heeft 30% van de aandelen in handen bij Arsenal, maar is op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ligt die uitdaging in Brussel?

"Oesmanov is een typische Russische steenrijke zakenman. Hij zit al in het voetbal: hij is voor 30% mede-eigenaar van Arsenal. Maar daar ligt hij overhoop met de Amerikaanse mede-aandeelhouder. Hij wordt er ook van verdacht stiekem via een derde persoon aandelen te hebben van Everton. Wat verboden is", vertelt Peter Vandenbempt bij Sporza.

Volgens Vandenbempt is Oesmanov een kanshebber, maar ligt hij niet in polepositie om Anderlecht over te nemen. "Henrotay heeft Van den Stock en Van Holsbeeck ergens in mei in contact gebracht met Oesmanov. Maar ondertussen is die piste zachtjesaan een beetje bekoeld. Hij blijkt nog altijd geïnteresseerd te zijn, maar op dit moment is dat de minst concrete piste."

Poll: Moet de familie Vanden Stock verkopen aan Oesmanov?

TAGS  I  Oesmanov  I   Anderlecht  I   Vanden Stock

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024