Overname Anderlecht heeft verstrekkende gevolgen voor het Eurostadion

Overname Anderlecht heeft verstrekkende gevolgen voor het Eurostadion
Zaterdag 18 november 2017 - 15:47   I  

Het Eurostadion en Anderlecht leek een gebroken huwelijk. Anderlecht had haar zinnen gezet op een uitbreiding van het Constant Vanden Stockstadion, maar dat zou door de overname van Paul Gheysens snel kunnen veranderen.

Peter Vandenbempt ziet een cruciale rol voor Gheysens in het dossier rond het Eurostadion. Zijn kapitaalinjectie kan er voor zorgen dat Anderlecht in het Eurostadion zal spelen en wie weet dat het stadion er nu sneller kan komen.

"Als Anderlecht eigendom wordt van Gheysens - de man die geacht wordt om het Eurostadion te bouwen - dan lijkt het mij logisch dat Anderlecht daar gaat spelen. Wellicht ook tegen andere voorwaarden. Dat zou een boost zijn voor het dossier en de leefbaarheid van het Eurostadion", aldus Vandenbempt.

Uiteraard gaat het stadion er nu niet morgen al staan. Eerst moeten de vergunningen nog in orde worden gebracht en wie weet komt Euro 2020 ook wel te vroeg. Op lange termijn zou de overname dan weer positief zijn volgens Vandenbempt. "Maar het is nog altijd wachten op de omgevingsvergunning ten laatste eind februari. Op termijn - of het nu voor het Euro 2020 in Brussel is of later - is dit zeer goed nieuws voor het Eurostadion."

Poll: Voetbalt Anderlecht binnen enkele seizoenen in het Eurostadion?

TAGS  I  Anderlecht  I   Gheysens  I   Eurostadion

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024

dinsdag 27 februari 2024

maandag 26 februari 2024