Duidelijke mening over Preud’homme: “Degoutant”

Duidelijke mening over Preud’homme: “Degoutant”
Maandag 24 oktober 2016 - 08:52   I   door Redactie

Marc Hendrikx slaat en zalf. Hij haalt behoorlijk uit naar René Weiler, de coach van Anderlecht. Tegelijkertijd zet hij ook Club Brugge-trainer Michel Preud’homme op zijn plaats.

“Het contrast tussen de twee trainers is enorm”, zegt Hendrikx in Het Belang van Limburg. “Ik hoop dat René Weiler anders voor de dag komt in de kleedkamer dan langs de zijlijn en in de media. Daar straalt hij bijzonder weinig uit. Er zijn nog veel mensen die na vier maanden de naam van de trainer niet kennen.”

“Mijn tip: geef Weiler een dosis Preud'homme. En geef dan tegelijkertijd Preud'homme ook een stukje Weiler. Want bij hem wordt het op een bepaald moment bijna degoutant. Het verbaasde me ook dat Weiler na een kwartier niet tactisch ingreep. Er is niks verkeerds aan spelen met drie verdedigers, zelfs al had dat drie dagen eerder niet het verhoopte effect."

“Maar als het van geen kanten loopt op de rechterflank met Deschacht en Sowah, dan moet je ingrijpen”, stelt Hendrikx. “Desnoods met een position switch. Dat gebeurde nu pas, na de 2-0, toen het kalf al verdronken was.”

TAGS  I  Marc Hendrikx  I   Anderlecht  I   Club Brugge  I   René Weiler  I   Michel Preud'homme

vrijdag 19 juli 2024

donderdag 18 juli 2024

woensdag 17 juli 2024

dinsdag 16 juli 2024