Hazard breekt record én loodst Chelsea naar de volgende ronde

Woensdag 22 november 2017 - 19:51   I

Chelsea mocht de Champions League-avond op gang trappen tegen het bescheiden Qarabag. Het werd geen moeilijke avond voor Hazard en co.

Na 20 minuutjes was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Willian werd neergehaald in de zestien, penalty en een rode kaart voor verdediger Sadygov. Eden Hazard twijfelde niet en zette de penalty feilloos om.

Een kwartiertje later was het helemaal boeken toe voor Qarabag. Willian zette een heerlijke aanval op met Hazard, die via een hakje de 0-2 op een schoteltje aanbood aan de Braziliaan.

Na de rust speelde Chelsea wat met de handrem op en mocht de Rode Duivel ook naar de kant. Morata kwam hem vervangen, van weelde gesproken. Een tweede strafschop werd omgezet door Fabregas en ook Willian kon nog een extra goaltje meepikken. Chelsea gaat zo met een eenvoudige overwinning naar de volgende ronde. Straks nemen ook AS Roma en Atlético het nog tegen elkaar op.

Het was overigens de eerste keer dat Hazard én een doelpunt én een assist gaf in eenzelfde Champions League-wedstrijd. Als klap op de vuurpijl maakte hij zijn achtste doelpunt in de Champions League. Geen andere Rode Duivel deed ooit beter. Hij laat zo Mertens en Wesley Sonck (elk 7 doelpunten) achter zich.

Groep A

Ook in groep A werd er wat vroeger gevoetbald. CSKA nam het op tegen Benfica, zonder Mile Svilar. De Russen wonnen met 2-0 en staan zo (voorlopig) op een tweede plek. Benfica blijft achter met 0 punten en een doelpuntensaldo van -11.

Poll: Kan Chelsea de Champions League winnen?