Zulte Waregem blijft steken op gelijkspel, STVV wint degradatietopper

Zaterdag 03 december 2016 - 21:33   I

Zulte Waregem is tegen Waasland-Beveren niet verder gekomen dan een gelijkspel. Zo wordt het wel opnieuw leider met een puntje voorsprong op Club Brugge. STVV won dan weer de degradatietopper tegen Moeskroen en krijgt weer wat ademruimte. Het springt over Moeskroen naar de veertiende plaats.

Zulte Waregem - Waasland-Beveren 1-1

1' Leye 1-0, 36' Gano 1-1

De wedstrijd was nauwelijks een minuut bezig of Leye scoorde al een prachtig doelpunt: hij legde de bal achter het steunbeen in het mandje. Zulte Waregem was baas, maar Waasland-Beveren kwam steeds meer opzetten. Na defensief geklungel was het dan toch raak voor de bezoekers. Lepoint en Bossut hinderden elkaar bij een vrije trap, Gano kon binnen tikken.

In de tweede helft was het huilen met de pet. Zulte Waregem kwam erg slecht voor de dag. Tot overmaat van ramp moest Derijck, sterkhouder in de verdediging, geblesseerd naar de kant. Er was nog altijd geen schot tussen de palen geweest, dus bracht Dury met Oulare een extra spits. Dat bracht geen soelaas meer, waardoor het 1-1 bleef.

STVV - Moeskroen 1-0

52' Fernandes 1-0

Voor de beide ploegen was het een wedstrijd van cruciaal belang om degradatie te vermijden. Die boodschap had vooral Moeskroen vanaf het begin van de wedstrijd begrepen. STVV-doelman Pirard moest enkele keren tussenbeide komen. Daarna was STVV aan zet, maar Proschwitz en Boli lieten na te scoren.

Na rust was het dan toch raak voor STVV. Verdediger Fernandes kon een voorzet van Boli in doel tikken. Een verdiende voorsprong. Daarna begon Moeskroen aan een belegering van de STVV-verdediging. Essikal kopte een hoekschop maar net over, Stojanovic haalde van ver uit maar miste ruim. Een doelpunt kwam er echter niet meer uit.