Ook Moeskroen kan sterke reeks van AA Gent niet afbreken

Vrijdag 24 november 2017 - 22:18   I   door Redactie

AA Gent heeft zijn goeie reeks tegen Moeskroen verdergezet. De Buffalo's hielden de punten thuis tegen de Henegouwers: 3-1. Gent komt dankzij deze zege voorlopig mee op de zesde plaats.

Na een overtreding van Locingo op Simon ging de bal vlak voor het halfuur op de stip. De Nigeriaan zette de penalty zelf om en bracht Gent 1-0 voor. Lang duurde de Gentse vreugde niet. Amper vier minuten later hingen de bordjes alweer in evenwicht. De vreselijke pass van Kalu had grote gevolgen. Rotariu wist hem te onderscheppen en trapte naar doel. Kalinic kon enkel de bal nog wegtikken en Awoniyi scoorde: 1-1.

Gent stelde wel nog voor de rust orde op zaken. Yuya Kubo dribbelde twee verdedigers om vervolgens Butez het nakijken te geven. Met een schitterende goal zorgde de Japanner zo voor de 2-1. In de tweede helft bleef het best nog lange tijd spannend, maar een kwartier voor tijd nam Dylan Bronn de laatste zorgen weg. De rechtsachter schilderde de bal in de linkerbovenhoek.

Poll: Haalt Gent Play-Off 1?