Anderlecht kruipt door het oog van de naald tegen Kortrijk

Zondag 04 december 2016 - 16:10   I

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar Anderlecht heeft buitenshuis kunnen winnen van Kortrijk: 1-3. Dat was echter meer te wijten aan de onkunde van Kortrijk dan de superioriteit van Anderlecht. Kortrijk miste een strafschop en strooide met cadeautjes in de verdediging. Stanciu scoorde in de eerste helft, maar moest na rust met rood van het veld.

Anderlecht was vanaf het begin de bedrijvigste ploeg, maar kreeg al meteen het deksel op de neus. Na hands van Obradovic werd de bal op de stip gelegd. Gelukkig voor Anderlecht redde Boeckx de penalty van Kage. Anderlecht putte moed uit die misser en scoorde zelf wel. Stanciu kreeg veel tijd en kon een afvallende bal mooi in doel knallen. Saadi had de gelijkmaker aan zijn voeten, maar alweer Boeckx bracht knap redding.

Na rust diepte Anderlecht al snel zijn voorsprong uit. Teodorczyk maakte gretig gebruik van geklungel in de Kortrijk-defensie. Toch werd het nog bibberen voor Anderlecht. Opeens kreeg Stanciu een tweede gele kaart na een duik, niet veel later scoorde Saadi de aansluitingstreffer. Vooral Nuytinck zag er niet goed uit bij dat doelpunt. Een tweede doelpunt voor Kortrijk hing in de lucht, maar alweer viel het doelpunt aan de overkant. Kortrijk gaf Obradovic wel heel veel tijd, die dan maar hoog in doel knalde: 1-3 en wedstrijd gespeeld.

Kortrijk - Anderlecht 1-3

29' Stanciu 0-1, 56' Teodorczyk 0-2, 74' Saadi 1-2, 83' Obradovic 1-3