Pro League gaat hard ingrijpen na Anderlecht-Standard in beker

Pro League gaat hard ingrijpen na Anderlecht-Standard in beker
Donderdag 30 november 2017 - 13:36   I   door Redactie

De incidenten gisteren tijdens Anderlecht-Standard krijgen nog een staartje. Niet dat de betrokkenen bestraft zullen worden, maar in de toekomst mag dit niet meer gebeuren.

Ref Luc Wouters legde de wedstrijd twee keer stil. In de gewone competities staan daar boetes vanaf 5.000 euro op. In de beker geldt die regel niet. Had dit dus in de competitie plaatsgevonden, hadden er hoge boetes uitgedeeld kunnen worden. Nu niet.

"In onze competities voorzien we zware "vergoedingen" voor clubs waarvan de supporters het stilleggen van een match veroorzaken. Hetzelfde geldt voor leden van de technische staf die naar de tribunes worden verwezen", zegt Pro League-voorzitter Pierre François aan Sporza.

"Op de volgende algemene vergadering (14 december) zal ik voorstellen om de "vergoedingen" uit te breiden naar alle officiële wedstrijden tussen profclubs. Als dat goedgekeurd wordt, kan de Pro League incidenten tijdens een bekerwedstrijd op dezelfde manier bestraffen als incidenten tijdens de competitie."

Poll: Zouden Anderlecht en Standard hard gestraft moeten worden?

TAGS  I  Pro League  I   Anderlecht  I   Standard

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024