Vandenbempt stelt zich ernstige vragen bij de tactiek van Weiler

Vandenbempt stelt zich ernstige vragen bij de tactiek van Weiler
Maandag 24 oktober 2016 - 14:10   I  

Na het verlies tegen rivaal Club Brugge moet trainer René Weiler heel wat kritiek slikken. Hij liet Anderlecht weer spelen met drie achterin, terwijl dat tegen Mainz toch ook niet vlot liep. Sporza-analist Peter Vandenbempt toont weinig begrip voor de keuze.

"De tactische aanpak van Anderlecht-coach Weiler kreeg achteraf veel kritiek en terecht vind ik. Het was zijn keuze om hetzelfde systeem van drie verdedigers als in Mainz te hanteren. Dat vonden wij toch allemaal een risico vooraf."

"Ik heb die wedstrijd in Duitsland niet gezien, maar Weiler vertelde zelf nadien dat ze toch veel problemen hebben gehad. Spelers zeggen blijkbaar dat er van de week weinig of niet is op getraind, terwijl specialisten toch zeggen dat zo'n systeem veel training en vooral heel veel duidelijke afspraken vereist."

"Als je dan in zo'n systeem, dat de ploeg zich toch nog niet helemaal eigen heeft gemaakt, ook nog eens een speler als Deschacht bijvoorbeeld op rechts zet (dat is een voet die hij alleen maar gebruikt om overeind te blijven), met een jonge, onervaren Sowah daarvoor, dan houdt dat risico's in. Preud'homme heeft daar dankbaar gebruik van gemaakt."

"Los daarvan stond het blok van Anderlecht ook gewoon veel te laag. De flanken Sowah en Acheampong stonden veel te laag, ze begonnen eigenlijk aan de wedstrijd in hun eigen backlijn."

"Overigens is de nederlaag van Anderlecht geen verrassing voor mij. Ze haalden de voorbije weken wel degelijk resultaten, maar veel goed voetbal was daar niet bij. Anderlecht bleek kwetsbaar en had wat meeval en dat blijft niet duren."

TAGS  I  René Weiler  I   Anderlecht  I   Peter Vandenbempt

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022