Scheidsrechter Gumienny geeft meer uitleg bij afgelasting van Charleroi-Standard

Scheidsrechter Gumienny geeft meer uitleg bij afgelasting van Charleroi-Standard
Zondag 04 december 2016 - 20:20   I  

Na de afgelasting van Charleroi-Standard verduidelijkte scheidsrechter Serge Gumienny zijn beslissing bij de pers. Hij gaf er zijn versie van de feiten en gaf ook aan hoe het nu verder moet.

"Wij maken nu een verslag voor de KBVB en ook de afgevaardigde van de voetbalbond zal dat doen", vertelde hij achteraf. "Op basis van beide verslagen zal het Sportcomité van de bond een beslissing nemen. Ik ga gewoon de feiten weergeven. In eerste instantie werden er dingen op het terrein gegooid uit het supportersvak van Standard. We hebben daarom opgeroepen om dat gedrag te stoppen."

"In een tweede fase zijn we naar binnen gegaan omdat er nog steeds objecten werden gegooid die de doelman in gevaar bracht. We hebben lang genoeg gewacht om terug te komen zodat iedereen in het stadion goed kon nadenken. We hebben ook aangekondigd dat de wedstrijd gestopt zou worden bij een volgend incident. Dat is spijtig genoeg gebeurd, weliswaar vanuit het andere supportersvak. Maar dat was ook een vuurpijl en we konden de veiligheid van de spelers niet langer in gevaar brengen."

Hoe moet het nu verder? "Het is niet aan mij om te oordelen en een uitspraak te doen, dat is aan de voetbalbond: voortspelen, herspelen of stoppen."

TAGS  I  serge gumienny  I   standard  I   charleroi

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024