"Op dagen als deze ben je gedegouteerd om voetbaltrainer te zijn"

Zondag 04 december 2016 - 20:43   I  

De gestaakte wedstrijd tussen Charleroi en Standard doet heel wat stof opwaaien. Er wordt met veel afkeur gereageerd op het gedrag van beide supportersclans.

Charleroi-trainer Felice Mazzu wilde geen woord vuil maken aan het incident. "Ik denk enkel aan de eerste helft. Het is niet mijn taak om te oordelen over het gedrag van de fans. Ik ben een voetbaltrainer, wat na rust gebeurde is voer voor juristen en advocaten. In de eerste helft deden we het goed en dat resulteerde in een voorsprong. Daarna drukte Standard door en op basis van het tweede deel van de eerste helft verdiende Standard ook de gelijkmaker. Wat na rust gebeurde, heeft niets met sport te maken en ik zal er daarom ook geen uitspraken over doen."

Na een tijdje kwam Mazzu dan toch eens terug op het voorval. Ondanks dat supporters van Charleroi ook betrokken waren, lijkt hij vooral te wijzen naar de Standard-supporters. "Op dagen als deze ben je gedegouteerd om voetbaltrainer te zijn. De scheidsrechter kent het reglement beter dan ik en hij heeft zijn beslissing genomen. Ik denk wel niet dat ik als coach een signaal moet geven. De supporters zijn volwassen mensen en eigenlijk werd er vorig seizoen al een signaal gegeven. Wat toen gebeurd is, is schandalig. Vandaag gebeurde het opnieuw, maar ik ben niet de persoon die daar grote uitspraken over moet doen."

TAGS  I  Felice Mazzu  I   Standard  I   Charleroi

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024