Iedereen bij Club Brugge zegt hetzelfde over Timmy Simons

Iedereen bij Club Brugge zegt hetzelfde over Timmy Simons
Zaterdag 02 december 2017 - 11:02   I  

Timmy Simons viert op 11 december zijn 41ste verjaardag. De ervaren rot is nog steeds een speler van Club Brugge, maar komt dit seizoen nauwelijks nog in actie. Desondanks maakt ‘Good Old Timmy’ nog iedere dag indruk op zijn ploegmakkers.

De jongste weken maakte Simons zelfs geen deel meer uit van de wedstrijdkern. Zou dat niet wringen bij zo’n echte winnaar? “Bwah, alles is goed afgesproken. Er is voldoende communicatie en hij weet hoe belangrijk hij is. Hij is enkel op papier de negentiende man die afvalt, want in de kleedkamer is hij nog altijd top”, zegt Ivan Leko in Het Laatste Nieuws.

Vormer: "Ik ben heel blij dat Simons er nog is om mij bij te staan"

“Timmy blijft voor mij een belangrijke speler. Vooral op mentaal vlak. Hij is en blijft een winnaar. Een voorbeeld, vooral voor de jongeren”, voegt Leko er nog aan toe. Ook Ruud Vormer ziet dat Simons nog belangrijk is. “Timmy is gedrevener dan ooit. Ik ben heel blij dat hij er nog is om mij bij te staan.”

“Ik ben dan wel de kapitein, maar eigenlijk doet Timmy hetzelfde als de voorbije seizoenen. Zo pept hij de jongens voor de match nog altijd op. Als we een wedstrijdje spelen met de zogeheten basiself tegen de rest, dan is het Timmy die op het scherp van de snee speelt en ons zo dwingt tot het uiterste te gaan.”

Refaelov: "Voor mij is Simons nog altijd de echte kapitein"

En ook Lior Refaelov merkte al op dat Simons nog steeds van goudwaarde is voor Club Brugge. “Je hebt altijd wat minder invloed als je zelf niet meer op het veld staat, maar Timmy is op dat vlak toch een speciale. Voor mij is hij nog altijd de echte kapitein. Behalve dat hij niet meer op het veld staat, is er eigenlijk geen verschil.”

“Wie dacht dat hij in zijn laatste jaar zou uitbollen, heeft het helemaal verkeerd voor. Hij is nog altijd van groot belang in de kleedkamer en hij dwingt nog altijd veel respect af. Het is eigenlijk ongelooflijk hoe hij erin slaagt altijd zo positief te blijven en zichzelf steeds weer te motiveren.”

Het laatste woord is voor Benoit Poulain. Volgens de Fransman is Simons helemaal klaar om, indien nodig, te depanneren. “Als Nakamba zou uitvallen, kan Timmy zo in de ploeg. Hij traint als een basisspeler. Nu, het tegendeel zou toch verbazen, niet? Als je de discipline hebt om zo'n carrière uit te bouwen en tot je veertigste kan doorgaan, dan zit dat er volgens mij zo ingebeiteld, dat je niet meer anders kan.”

Poll: Moet Simons er nog een seizoen bijdoen?

TAGS  I  Simons  I   Refaelov  I   Vormer  I   Leko  I   Poulain  I   Nakamba  I   Club Brugge

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024