Vandenbempt: "Leko scoorde punten, maar daar moet hij mee opletten"

Vandenbempt:
Maandag 04 december 2017 - 10:15   I  

Club Brugge verloor gisteren twee kostbare punten tegen de laatste in de stand. Leko greep snel in, waardoor Club toch nog kon terugkeren na een zwakke eerste helft. Achteraf was hij wel zeer scherp voor zijn spelers.

Vandenbempt heeft het in zijn wekelijkse analyse dan ook uitgebreid over het puntenverlies van de leider. Volgens Peter Vandenbempt scoorde Leko punten met zijn actieve coaching.

"Hij heeft punten gescoord door snel in te grijpen, na een half uur al, door te wisselen en op een andere manier te gaan voetballen. Met actieve coaching heeft hij geprobeerd om het tij te keren. Dat is half gelukt. Hij scoorde ook punten door achteraf geen excuses te zoeken, in bijvoorbeeld vermoeidheid na de midweekbekermatch", aldus Vandenbempt.

Toch moet Leko volgens Vandenbempt ook opletten, want hij was wel zéér scherp voor zijn spelers. Een totale offday kan volgens Vandenbempt wel eens voorvallen.

"Ik moet zeggen dat die gisteren punten heeft gescoord, maar tegelijkertijd moet hij toch ook een beetje opletten. Met dat soort frontale aanvallen op je spelers moet je als coach - zeker na toch een uitstekende campagne in de competitie - toch zuinig zijn."

Poll: Was Leko te streng voor zijn spelers?

TAGS  I  Leko  I   Club Brugge  I   Eupen  I   Vandenbempt

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024

dinsdag 27 februari 2024

maandag 26 februari 2024