Het Bondsparket eist deze 'monsterstraf' voor Sa Pinto

Het Bondsparket eist deze 'monsterstraf' voor Sa Pinto
Dinsdag 05 december 2017 - 16:05   I  

Vandaag moest Ricardo Sa Pinto zich melden in het Bondsgebouw voor zijn wangedrag tijdens de wedstrijd tussen Anderlecht en Standard. Er hangt de Portugees nu een monsterstraf boven het hoofd.

Het Bondsparket eist namelijk maar liefst 6(!) speeldagen schorsing. Twee voor het gedrag van Sa Pinto voor de verwijdering uit de neutrale zone en maar liefst vier voor zijn agressieve reactie tegenover de scheidsrechter.

Standard daarentegen vraagt de vrijspraak. “Het was logisch dat hij zo lang bleef liggen. De wedstrijd had moeten stilgelegd worden door de scheidsrechter na het gooien van de drinkbeker op de vierde ref en meneer Sa Pinto”, aldus Pierre Locht, de juridisch adviseur van Standard volgens Het Nieuwsblad.

Sa Pinto zelf vindt dat hij niets verkeerds heeft gedaan. Hij zou zich naar eigen zeggen steeds correct gedragen. “Ik heb niets fout gedaan, dus er moeten geen problemen van gemaakt worden. Ik ben altijd correct geweest met iedereen.”

De geschillencommissie zal nu later beslissen welke straf Sa Pinto verdient. Al lijkt het vrij onwaarschijnlijk dat hij er zonder straf van af zal komen.

Poll: Is 6 speeldagen overdreven?

TAGS  I  Sa Pinto  I   Standard  I   Anderlecht

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024