Anderlecht wint van een uitermate zwak Celtic

Dinsdag 05 december 2017 - 22:33   I

Anderlecht had vanavond een mirakel nodig in Celtic Park om ook na nieuwjaar nog Europees te kunnen voetballen. Een mirakel kwam er niet, maar een goede wedstrijd speelde de landskampioen wel.

De eerste helft werd meteen duidelijk dat Anderlecht zijn voet naast die van Celtic kon zetten. Na twee minuten kreeg Sven Kums op aangeven van Onyekuru al meteen een dot van een kans, maar zijn schot mistte overtuiging.

Celtic daarentegen speelde amper iets bij elkaar en was vanaf minuut 0 tevreden met het een 0-0. Anderlecht was een pak beter, maar opnieuw werd duidelijk hoe moeilijk dit Anderlecht kan scoren. Vooral in de zone van de waarheid liet paars-wit het afweten.

De tweede helft begon Anderlecht iets minder en leek Celtic de wedstrijd in handen te willen nemen. Toch kon Anderlecht nu wel scoren. Een voorzet van Appiah belandde via de rug van Simunovic in doel. Een gelukje, maar Anderlecht wel verdiend op voorsprong.

Nadien kwam Celtic nog wel opzetten, maar de Schotten waren te zwak om Anderlecht uit verband te spelen. Ook Anderlecht speelde amper nog iets bij elkaar. Daardoor won Anderlecht uiteindelijk wel met 0-1, maar is het toch Europees uitgeschakeld.

Achteraf bekeken is die uitschakeling toch zuur, want dit Celtic was absoluut niet goed. Die 0-3 in eigen huis breekt Anderlecht uiteindelijk wel heel zuur op.

Poll: Verdiende zege?