Liverpool maakt kipkap van Russen, Feyenoord pakt eerste zege

Woensdag 06 december 2017 - 22:37   I

Zo, de groepsfase van de Champions League zit alweer op. Wij gieten alle wedstrijden van woensdagavond in een handig overzicht.

GROEP E

Liverpool - Spartak Moskou 7-0

De Reds maakten er een geweldige avond van voor de supporters op Anfield. Coutinho maakte een hattrick, Mané knalde er twee binnen en ook Firminho en Salah deed zijn duit in het zakje. De Engelsen zijn groepswinnaar, Sevilla gaat mee door als tweede en Spartak Moskou mag naar de Europa League.

Maribor - Sevilla 1-1

GROEP F

Feyenoord - Napoli 2-1

De Rotterdammers kwamen al erg snel op achterstand na een goal van Zielinski, maar nog voor de rust werd het gelijk via Jorgensen. Onder meer Dries Mertens miste nog een grote kans voor de Italianen. In het absolute slot won Feyenoord alsnog dankzij een treffer van St. Juste. Door de nederlaag moeten Dries en co naar de Europa League. Manchester City en Shakhtar Donetsk gaan door.

Shakhtar Donetsk - Manchester City 2-1

GROEP G

FC Porto - Monaco 5-2

Het werd een heus spektakelstuk daar in Portugal. Voor de rust stond het al 3-0 na doelpunten van Aboubakar (2 keer) en Brahimi. Ook Felipe (Porto) en Ghezzal (Monaco) lieten zich opmerken. Beiden kregen rood na een opstootje. Na de pauze milderden Glik en Falcoa, maar scoorden Telles en Tiquinho tussendoor de vierde en vijfde voor Porto.

Porto gaat zo in extremis nog mee met Besiktas naar de volgende ronde. Leipzig moet naar de Europa League en Monaco is troosteloos laatste.

RB Leipzig - Besiktas 1-2

GROEP H

Real Madrid - Dortmund 3-2

In een leuke wedstrijd kwam Real al snel op 2-0 na doelpunten van Mayoral en Ronaldo. Vlak voor en vlak na de rust scoorde Aubemeyang en bracht hij de stand gelijk. Vazquez was de matchwinnaar met een goal 10 minuten voor tijd. Real gaat samen met groepswinnaar Tottenham naar de volgende ronde, Dortmund moet tevreden zijn met de Europa League.

Tottenham - APOEL Nicosia 3-0

Poll: Ben jij blij voor Feyenoord?