Groot drama dreigt voor Charleroi en Standard: "Kijk maar naar Italië"

Groot drama dreigt voor Charleroi en Standard:
Maandag 05 december 2016 - 13:11   I  

Charleroi en Standard moeten hard optreden tegen hun fans. Anders dreigt het helemaal mis te lopen, meent Geert Foutré van Sport/Voetbalmagazine.

"Clubs treden doorgaans veel te laks op tegen dat soort ongeregeldheden en dat wreekt zich. Ze zouden zich veer fermer moeten distantiëren van mensen die het Belgische voetbal schade toebrengen, ook al zijn dat dan de eigen supporters", vindt Foutré. "Doe je dat niet dan kan je in Italië eens gaan kijken tot wat dat leidt: daar worden bepaalde clubs - denk aan Atlanta, Lazio of AS Roma - gegijzeld door hun harde kern. Daar komen de zware jongens verhaal halen tijdens een training of dreigen ze de eigen spelers af. Vraag maar aan Jean-François Gillet, die heeft dat aan den lijve mogen ondervinden."

"Bij Standard is het al vaak heibel geweest. Tegen Ajax, tegen Feyenoord... Clubs moeten het lef tonen om zich te distantiëren van die één procent supporters die de boel verzieken voor de rest. Daar kan geen enkel begrip voor bestaan. Integendeel, identificeer die boosdoeners en verhaal de boete die de KBVB straks oplegt op hen. De vervuiler betaalt, zo simpel is het. Zelfs al betekent dat voor sommige van die mensen een faillissement."

TAGS  I  Charleroi  I   Standard

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024