Zulte Waregem wint na spektakelstuk van Lazio

Donderdag 07 december 2017 - 22:54   I   door Redactie

Zulte Waregem heeft zijn laatste groepswedstrijd in de Europa League gewonnen. Aanvankelijk gaf het een 2-0-voorsprong uit handen tegen Lazio, maar in de slotfase maakte Leya-Iseka er nog 3-2 van. Essevee was wel al uitgeschakeld voor de volgende ronde. Zulte Waregem eindigt met 7 op 18.

Het begon geweldig voor de thuisploeg. Na een prima voorzet van Kaya rondde De Pauw af. De middenvelder kopte raak met zijn achterhoofd. Na de rust kwam Jordan Lukaku dicht bij de gelijkmaker, maar Bostyn redde.

Geen 1-1, wel 2-0. Michael Heylen tikte aan de tweede paal binnen. De zege was echt binnen handbereik, maar Lazio scoorde 23 minuten voor affluiten de aansluitngstreffer. Lucas Leiva kopte een voorzet van Lukaku in doel. Wat later maakte diezelfde Leiva in de rebound er ook nog 2-2 van. Een opdoffer van formaat zo nog voor Zulte Waregem. Toch kreeg het nog een happy end. Leya Iseka maakte er op schitterende wijze nog 3-2 van.

Poll: Knap van Essevee?