Gheysens reageert na fiasco Eurostadion: "Wie de schuldige is?"

Gheysens reageert na fiasco Eurostadion:
Vrijdag 08 december 2017 - 07:00   I  

Ook na een nachtje slapen blijft de conclusie omtrent het wegvallen van Brussel als gaststad dezelfde, bijzonder pijnlijk. Sterke man van het project Paul Gheysens reageerde in Het Nieuwsblad.

Gheysens wil niemand de Zwarte Piet toeschuiven, maar volgens hem ligt de schuld van dit fiasco vooral bij de bureaucratie in België. Het is hier niet eenvoudig om een project van de grond te krijgen.

"Wie de schuldige is? Ik ga nu niet met de vinger wijzen. Maar qua overeenstemming tussen de verschillende diensten in ons land is het ellende. De ordeloosheid moet dringend verdwijnen”, aldus Gheysens.

Toch gelooft de Ghelamco-baas nog steeds in een nieuw stadion. Dit is een grote klap, maar mag het einde van het Eurostadion niet betekenen.

“Natuurlijk betekent dit het einde niet. Nooit! We doen gewoon door. We hebben nog al tien jaar moeten wachten op vergunningen. Dit blijft een goed dossier, een pracht van een project. Laten we eerst de beleidsmakers een kans geven om dit project eind januari nog te doen slagen. Het EK als hefboom is weg, maar misschien wordt de situatie nu net gesensibiliseerd. Ik geloof nog honderd procent in ­onze kansen.”

Een renovatie van het huidige nationale stadion, het Koning Boudewijnstadion, daar wil Gheysens niets van weten. “Laten we over zinloze onderwerpen niet belachelijk doen.”

Poll: Komt het Eurostadion er nog?

TAGS  I  Gheysens  I   Eurostadion

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024