Conte prikkelt Hazard: "Kijk eens naar Messi en Ronaldo"

Conte prikkelt Hazard:
Vrijdag 08 december 2017 - 23:49   I  

Hazard stond op een teleurstellende 19de plaats op de lijst van de Gouden Bal. Voor zijn coach Conte komt dat toch als een verrassing, maar bereikt Hazard momenteel nog niet dat niveau van Messi, Ronaldo of Neymar.

De reden daarvoor is eigenlijk simpel. Hazard is al te vaak een speelvogel en veel te weinig bezig met het winnen van prijzen. Messi, Ronaldo en Neymar zijn drie spelers die nu al bezig zijn met het WK te winnen. Hazard denkt eerder aan de volgende baltoets, de volgende dribbel of de volgende glimlach.

“Ik noem het graag ‘heilig vuur’. Wanneer je de wil hebt om elke match te winnen, wanneer je elke match wil scoren. Iedereen van ons heeft binnenin een heilig vuurtje. We moeten allemaal de juiste brandstof vinden om het aan te wakkeren. Zeker op dit niveau. De vlam kan klein zijn of groot. Maar wanneer er een inferno woedt, betekent dat je zoals Messi, Ronaldo of Neymar bent", aldus Conte.

En Hazard heeft de kwaliteiten om zich met de top te meten. Maar volgens de Italiaan mist hij dat vuur nog. Die ongeloolijke drang om prijzen te willen pakken en wedstrijden te willen winnen.

“Eden heeft alle kwaliteiten om zich met de drie reuzen te meten. Dus moet hij die strijd aangaan. Hij moet volgend jaar beter willen doen in de ranking van de Ballon d’Or. Hij heeft het potentieel, maar simpel zal het niet worden.”

Poll: Begrijpt u Conte?

TAGS  I  Conte  I   Hazard  I   Messi  I   Ronaldo  I   Neymar

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024