Peter Vandenbempt haalt keihard uit naar RC Genk: "Hij was geweldig!"

Peter Vandenbempt haalt keihard uit naar RC Genk:
Maandag 11 december 2017 - 15:15   I  

RC Genk gaat niet verder met Albert Stuivenberg en dat is toch wel doodzonde. De Nederlander leverde goed werk en bracht bij momenten het beste voetbal op de Belgische velden. Toch was dat niet voldoende om door te gaan.

Volgens Peter Vandenbempt wordt het nu tijd voor het bestuur van RC Genk om eens voor de spiegel te gaan staan. Met Peter Maes haalde Genk al een toptrainer binnen en ook Stuivenberg was een topper. Toch lukte het twee keer niet.

"Peter Maes was te hard, te veeleisend en speelde niet het voetbal dat deze club en de spelers wilden spelen. (ironisch) Maar Stuivenberg was wat anders, hoor: duidelijke richtlijnen, afspraken, iedereen wist nu wat hij moest doen, frivool voetbal, menselijke aanpak, geweldig!", aldus Vandenbempt.

Het wordt dan ook eens tijd dat het bestuur van Genk zijn verantwoordelijkheid gaat nemen voor de slechte beslissingen. Het zijn er steeds de trainers die worden opgeofferd, maar dat is niet altijd de goede oplossing.

"Racing Genk is een trainerskerkhof aan het worden. Ze zitten al aan hun vijfde ontslag in vijf jaar, het negende in tien jaar. Stuivenberg heeft meer tijd en krediet gekregen dan Maes, precies omdat hij de uitdrukkelijke keuze was van onder anderen CEO Patrick Janssens. Maar die had ondertussen al begrepen dat het geen zin had om veel langer op de barricade te staan voor zijn coach, omdat zijn positie dan in vraag zou kunnen worden gesteld. En dan is de keuze blijkbaar snel gemaakt."

Poll: Snapt u de beslissing van de club?

TAGS  I  RC Genk  I   Stuivenberg  I   Maes  I   Vandenbempt

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024

dinsdag 27 februari 2024

maandag 26 februari 2024