Gouden zet van Anderlecht? "Dit brengt Club in de problemen"

Gouden zet van Anderlecht?
Dinsdag 12 december 2017 - 07:12   I   door Fabian Morren

Ariël Jacobs vindt dat Anderlecht absoluut met een valse negen moet spelen en dus zonder diepe spits op Club Brugge. De analist en voormalige trainer van paars-wit denkt dat daar kansen zullen liggen.

"Ten eerste is er de vaststelling dat Anderlecht op dit moment geen spits in vertrouwen heeft", klinkt het. "Maar zo mogelijk belangrijker: deze kern bezit alle kwaliteiten om voetballend tot kansen te komen - types als Kums, Dendoncker en Onyekuru combineren liever. Dan heb je geen toren zoals Teodorczyk nodig voorin. Integendeel zelfs", oordeelt Jacobs in Het Laatste Nieuws.

Jacobs weet ook al wie de 9 moet zijn. "Het is een heel complex takenpakket -, maar Sofiane Hanni moet het kunnen. Enerzijds is de positie van Hanni cruciaal", stelt Jacobs. "Hij mag niet te hoog spelen - anders is hij, gezien zijn gebrek aan lengte, onbereikbaar. Anderzijds mag hij ook niet te diep inzakken. Het is wel goed dat hij zich in het spel laat betrekken, maar hij moet tegelijk aanwezig zijn in de box. Die combinatie beheert Hanni nog niet perfect."

Jacobs wijst naar de driemansdefensie van Club Brugge. "Dat zijn stuk voor stuk verdedigers die graag een rechtstreekse tegenstander vóelen", weet hij. "Ik kan me niet voorstellen dat zij Hanni tot op het middenveld zullen volgen. De oplossing kan zijn om Timmy Simons achterin op te stellen - hij kan inzakken en doorschuiven wanneer nodig. Het zal Club, dat volgens mij in eigen huis van zijn eigen sterkte zal willen uitgaan, in de problemen brengen. En dan wil ik het wel eens zien..."

Poll: Moet Anderlecht met een valse spits starten tegen Club?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   Jacobs

dinsdag 28 juni 2022

maandag 27 juni 2022

zondag 26 juni 2022

zaterdag 25 juni 2022