Wat is er aan de hand met José Izquierdo?

Wat is er aan de hand met José Izquierdo?
Donderdag 14 december 2017 - 16:36   I  

José Izquierdo ruilde Club Brugge afgelopen zomer in voor een avontuur in de Premier League. Bij Brighton & Hove Albion komt de Colombiaan stilaan boven water, al laat de échte doorbraak in Engeland nog op zich wachten.

Tot dusver verscheen Izquierdo in de competitie zeven keer aan de aftrap bij Brighton, maar moest hij ook al acht keer op de bank beginnen. Qua aantal speelminuten staat de teller voorlopig op 608.

"José zit nog in een aanpassingsperiode", constateert Andy Naylor, die voor The Argus Brighton volgt, in Sport/Voetbalmagazine. "Dat Izquierdo pas half augustus naar Engeland kwam, was geen voordeel. Hij miste daardoor de voorbereiding."

In het begin speelde Izquierdo bitter weinig. "Maar José kostte zoveel geld dat niemand verwachtte dat hij lang op de bank zou blijven. Op Arsenal kreeg hij een eerste basisplaats, de week later tegen Everton bracht hij vuur in de ploeg en daarna kwam er steeds meer speeltijd."

Meeverdedigen

"Izquierdo moet veel meeverdedigen, maar dat is duidelijk niet nieuw voor hem", merkt Naylor op. Volgens de man doet Joske het lang niet slecht. "Zelfs jongens die uit grotere competities komen, hebben tijd nodig. José doet het daarom behoorlijk, vind ik. Ook fysiek, wij hebben geen weet van blessures, hij was altijd beschikbaar."

Poll: Geloof jij dat Izquierdo het écht gaat maken in de Premier League?

TAGS  I  Izquierdo  I   Brighton & Hove Albion  I   Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024