'Historische overwinning heeft grote gevolgen voor deze Club-speler'

'Historische overwinning heeft grote gevolgen voor deze Club-speler'
Maandag 18 december 2017 - 14:44   I  

Club Brugge won gisteren met maar liefst 5-0 tegen aartsrivaal Anderlecht. Een historische overwinning voor Club Brugge, dat nooit eerder met zo een groot verschil won tegen Anderlecht.

Bij Anderlecht zagen we een flaterende Boeckx, terwijl Butelle (die wel weinig werk moest opknappen) een uitstekende wedstrijd speelde. De stabiliteit in doel staat in schril contrast met de flaterende doelmannen die enkele weken geleden onder de Brugse lat stonden.

De Amerikaanse doelman Horvath begon het seizoen als onbetwiste nummer één, maar werd na enkele blunders en een serieuze vormdip vervangen door Hubert. Ook hij kon niet overtuigen, waardoor Butelle opnieuw eerste doelman werd van Club Brugge. Voorlopig doet de Fransman het uitstekend.

Horvath daarentegen zit niet eens meer in de selectie en is dus plots vierde doelman geworden. Hubert en Teunckens staan dus boven hem in de pikorde. Of hoe vreemd en snel het soms kan gaan in de harde voetbalwereld.

Club moet nu wel op zoek naar een oplossing voor Horvath, want de jonge doelman heeft al aangegeven over de nodige ambitie te beschikken. Zo zou hij zich graag bewijzen bij de Amerikaanse nationale ploeg. Dat kan niet vanop de tribune.

Een ideaal scenario zou zijn om Horvath een half seizoen uit te lenen aan een andere Belgische ploeg. Liefst eentje waar hij met minder concurrentie moet afrekenen en waar een klein foutje toegelaten is. Horvath moet speelminuten krijgen om zijn vertrouwen terug op te krikken.

In België staan er in januari wel enkele dingen te gebeuren. Zo staan Van Crombrugge en Verhulst van Eupen en Lokeren zeer goed te keepen. Van Crombrugge zou een stap hogerop dus weleens kunnen overwegen en ook Verhulst krijgt misschien op een iets oudere leeftijd nog een kans om voor een grotere club uit te komen. Horvath bij een van deze twee clubs stallen zou dus ideaal zijn voor Club.

 

Poll: Krijgt Horvath dit seizoen nog een kans bij Club Brugge?

TAGS  I  Horvath  I   Club Brugge  I   Van Crombrugge  I   Eupen  I   Verhulst  I   Lokeren

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024