"Het heeft mij altijd verbaasd dat De Bruyne daar zo goed mee overweg kan"

Dinsdag 06 december 2016 - 18:02   I  

Er wordt al jaren met lof gezwaaid naar Kevin De Bruyne. Terecht, hij is dan ook een wereldvoetballer. Maar ook op persoonlijk vlak oogst hij lof.

Dankzij de Football Leaks lekten onder andere de contracten van enkele Rode Duivels uit. Zo bleek dat Kevin De Bruyne de best verdienende Rode Duivel is. De Bruyne zelf reageerde daar nog niet op, zijn manager Patrick De Koster wel. "Ik heb hem nog niet gesproken, maar in het verleden is Kevin altijd rustig gebleven bij dit soort verhalen", vertelt hij aan Sporza. "Het heeft me altijd verbaasd dat hij zo goed overweg kan met het geld dat hij verdient. Hij wil niet oppervlakkig de grote jan uithangen. Ik ben wel zeker dat hij dit zal zeggen: "Hebben ze écht niets beters om over te schrijven?""

De Koster verdedigt ook de grote bedragen die circuleren in de voetbalwereld. "Ik kan begrijpen dat mensen die van 8 tot 5 werken zich dit afvragen. Maar er is heel veel geld met het voetbal gemoeid. Dan vind ik het normaal dat iedereen daar een deeltje van krijgt.De tv-contracten zijn de laatste jaren ook enorm gestegen. Het is logisch dat de clubs dat geld gebruiken voor zij die ervoor zorgen dat het geld binnenkomt, namelijk de spelers."

"De mensen onderschatten ook het leven van de voetballers. Als je Kevins leven bekijkt, zullen veel mensen zeggen: "Wow, dat is leuk." Maar dit leven wordt onderschat. Ik zou willen dat de kranten die nu uitpakken met ronkende titels ook eens een artikel maken over het échte leven van de voetballers. Ze zouden dieper moeten kijken. Een speler uit de Premier League heeft bijvoorbeeld maandenlang geen verlof."

 

TAGS  I  Kevin De Bruyne  I   Patrick De Koster

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024