Verrassende wending: 'Belgische topclub gaat stunten met komst van Meïté'

Verrassende wending: 'Belgische topclub gaat stunten met komst van Meïté'
Woensdag 07 december 2016 - 07:00   I   door Redactie

Soualiho Meïté valt in de smaak. Niet alleen in het buitenland, ook in de Jupiler Pro League zijn er clubs die de absolute sterkhouder van Zulte Waregem willen overnemen.

Anderlecht is volgens Het Laatste Nieuws zeer geïnteresseerd in Meïté. Paars-wit is naarstig op zoek naar een nieuwe middenvelder. Zulte Waregem huurt Meïté tot komende zomer van Lille en heeft ook een aankoopoptie van 300.000 euro. Essevee meent dat de middenvelder in Frankrijk nog een contract heeft tot 2018 en dus nog enkele maanden tijd heeft om de optie te lichten.

Bij Anderlecht gaat men er echter vanuit dat Meïté in 2013 een vierjarige overeenkomst tekende bij Lille. In dat geval is hij na dit seizoen einde contract. Vanaf 1 januari mag hij dan ook met clubs transfervrij onderhandelen en gratis naar een nieuwe werkgever overstappen in de zomer. In het contract staat een optie dat Lille eenzijdig die verbintenis kan verlengen met een jaar. De vraag is of Lille dat ook heeft gedaan.

Indien dat niet het geval is, staat Zulte Waregem veel minder sterk. Het moet dan nog deze maand de aankoopoptie lichten én tot een akkoord zien te komen met Meïté. Dan moet Essevee opboksen tegen clubs die financieel veel sterker staan.

TAGS  I  Zulte Waregem  I   Anderlecht  I   Soualiho Meïté

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024