"Ik zie Teodorczyk liever niet naar Club Brugge verhuizen"

Woensdag 07 december 2016 - 07:12   I   door Redactie

Football Leaks bracht details van de contracten van topspelers naar buiten. Zo was er een opmerkelijke clausule in het contract van Liverpool-speler Robert Firminho. Hij mag voor 98 miljoen euro weg bij de Reds, maar niet naar Arsenal.

“Ik schrik er niet van”, zegt Stijn Francis, die met Stirr Associates onder meer Alderweireld en Mertens begeleidt. “Er wordt vaak bepaald dat spelers niet naar club X of Y mogen. Als bestuurder van Anderlecht zou ik ook niet willen dat Teodorczyk naar Club Brugge kan. En zo'n badboy-clausule bij Balotelli is niet gek: zoiets zie je ook in grote sponsorcontracten.”

Football Leaks kan in ieder geval nuttig zijn. "Laat ons hopen dat dit onderzoek ook relevant wordt", aldus Francis. Dat er inbreuken op de regelgeving aan het licht komen. Fiscale fraude en corruptie moeten worden bestreden. En rond third party ownership (waarbij een makelaar of bedrijf een deel van de rechten van de spelers bezit, red.) moet een beter kader komen in plaats van het zomaar af te schaffen. Misschien gaan clubs en makelaars - nu ze weten dat contracten gelekt kunnen worden - ook wat voorzichtiger zijn, en weer beseffen wat kan en vooral niet kan.”

TAGS  I  Lukasz Teodorczyk  I   Anderlecht  I   Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024