Peter Vandenbempt zwaar onder indruk van Club-speler: "Wat een ontdekking!"

Peter Vandenbempt zwaar onder indruk van Club-speler:
Woensdag 07 december 2016 - 08:00   I   door Fabian Morren

Peter Vandenbempt is onder de indruk geraakt van één van de spelers van Club Brugge. Die maakt namelijk een enorme evolutie door.

"De ontdekking van de week, Dion Cools op de linksachter", zegt Vandenbempt in Sport/Voetbalmagazine. "De kopie is op dit moment een stuk beter dan het origineel, De Bock, en dan de vorige kopie, De fauw. Cools heeft zich onder Preud’homme ontwikkeld van iets te nonchalante derde keuze tot een volwaardige kandidaat-titularis. Ook centraal rechts in de driemansdefensie in Porto was zijn prestatie al op Champions Leagueniveau."

"En in een gesloten, tactische en felle wedstrijd tegen KV Oostende was Cools een van de beteren op het veld. Geconcentreerd, scherp in de duels, meer dan behoorlijk in het uitvoetballen met de mindere linker en veel offensieve impulsen, fysiek kon hij het duidelijk ook aan. En op het eind nog een zeer bepalende tackle bij de doorbraak van Cyriac. En lef en présence heeft hij altijd al gehad. Preud’homme kan tevreden zijn: net als met de ontwikkeling van de ook al beresterke Poulain in het centrum heeft hij ineens veel opties achteraan."

TAGS  I  Peter Vandenbempt  I   Dion Cools  I   Club Brugge

donderdag 1 december 2022

woensdag 30 november 2022

dinsdag 29 november 2022

maandag 28 november 2022