"Anderlecht rolt de rode loper uit voor Club om opnieuw kampioen te worden"

Woensdag 07 december 2016 - 08:50   I   door Redactie

Journalist François Colin ziet een duidelijk voordeel voor Club Brugge in het verdere verloop van de competitie. Is de kampioen al bekend?

"Twee seizoenen geleden maakte Club Brugge indruk in Europa en bereikte het de kwartfinales van de Europa League. Blauw-zwart speelde ook de bekerfinale en kwam daarmee op 63 wedstrijden met inzet uit. Een Europees record. Gevolg: de beste ploeg van het land begon uitgeblust aan de play-offs en moest de landskroon laten aan AA Gent, dat in de slotfase fris en monter voetbalde", aldus Colin.

Vorig jaar maakte AA Gent maandenlang indruk in de Champions League, maar kwam het in de competitie te kort tegen Club Brugge, dat veel eerder uit Europa donderde. Dit seizoen komen er maximaal slechts 49 officiële duels op de teller van Club: 8 minder dan vorig seizoen en zelfs 24 minder dan twee campagnes terug. Een wereld van verschil. Met 40 speeldagen is ons land Europees recordhouder (op de Engelse lagere reeksen na), zodat de combinatie met internationaal bekervoetbal nergens een zwaardere last is."

"Anderlecht en Racing Genk mogen overwinteren in de Europa League, AA Gent en Standard maken nog een goede kans om door te gaan. Als dat gebeurt, zouden ze weleens de rode loper kunnen uitrollen voor het Europees uitgetelde Club Brugge om zijn landstitel te verlengen."

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   François Colin

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024