Maes pakt uit met een gigantische verrassing

Maes pakt uit met een gigantische verrassing
Woensdag 07 december 2016 - 10:12   I  

Morgen speelt RC Genk tegen Sassuolo in de Europa League. Hoewel er nog groepswinst op het spel staat, gaat Maes veel roteren.

Zo zal de jonge Nordin Jackers (19) in doel komen te staan. Hij moet Marco Bizot, die de meeste speelminuten heeft van heel het land, wat rust gunnen. Jackers kwam nog nooit eerder in actie voor de A-ploeg van Genk en zal dus zijn debuut voor de club maken in de Europa League.

Jackers is er alvast klaar voor. Ik bereid me elke match voor alsof ik moet spelen”, aldus Jackers in Het Belang van Limburg. “Een keeper kan in de eerste minuut al geblesseerd raken of rood krijgen. Dan moet je klaar staan. Het betekent dat je je telkens oplaadt. Gelukkig zijn er op maandag de wedstrijden met de beloften, waar ik me kan uitleven en wedstrijdritme kan opdoen.”

Jackers treedt zo in de voetsporen van Thibaut Courtois, die ook op jonge leeftijd bij Genk debuteerde. “Thibaut kreeg destijds zijn kans, omdat de papieren van Laszlo Köteles niet in orde waren. Hij heeft die toen met beide hangen gegrepen. Natuurlijk ligt het niet voor de hand om zijn prestaties te evenaren. Ervaring is belangrijk voor een keeper, maar je moet ooit je vuurdoop beleven. Debuteren in de Europa League, in Italië dan nog, zou daarom heel mooi zijn.”

TAGS  I  Nordin Jackers  I   RC Genk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024