Standard stelt zich serieuze vragen bij sanctie

Standard stelt zich serieuze vragen bij sanctie
Woensdag 07 december 2016 - 21:40   I   door Redactie

Standard heeft z'n straf te horen kregen voor de incidenten tijdens de wedstrijd tegen KV Mechelen. De straf staat los van het incident met Sporting Charleroi afgelopen weekend. Toch zijn ze bij Standard niet te spreken over de procedure die werd gevolgd voor het incident met KV Mechelen.

"De regels zijn heel duidelijk. Enkel wanneer het verslag gewag maakt van incidenten die het normale verloop van de wedstrijd hebben beïnvloed, of van racistische of zwaar beledigende uitlatingen, kunnen de bevoegde bondsinstanties een club vervolgen", klnkt het bij Pierre Locht in Het Laatste Nieuws.

"De Match Delegate moet in zijn verslag duidelijk aangeven wanneer dat wel gebeurd is, maar dat heeft hij voor de match in Mechelen niet gedaan. Het verslag gaf aan dat het gedrag van de supporters van Standard goed was en dat er geen incidenten geweest zijn die het normale verloop van de wedstrijd beïnvloed hebben. De Match Delegate vond de organisatie van de veiligheidsverantwoordelijken van Standard bovendien uitstekend. Wanneer Standard zo'n verslag binnenkrijgt, is er geen logische reden om te denken dat de club voor de bondsinstanties gedaagd wordt. Zeker niet omdat het reglement dat formeel verbiedt."

TAGS  I  Standard  I   Nieuws  I   Pierre Locht  I   Mechelen

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024