Kortrijk zwaar onder vuur: "Hij vroeg erom, die neger"

Kortrijk zwaar onder vuur:
Zondag 31 december 2017 - 13:30   I   door Fabian Morren

Nico Dijkshoorn haalt in zijn column in Het Nieuwsblad hard uit naar KV Kortrijk. Aanleiding zijn de racistische gezangen aan het adres van Standard-speler Uche Agbo. Die kreeg rood en stak zijn middelvinger op naar de fans van KVK.

"Wat Uche Agbo deed was juist prachtig. Dát moeten ze de voetballende jeugd leren, dat je nooit moet doen alsof er niets racistisch wordt geroepen", aldus Dijkshoorn.  "KV Kortrijk heeft nog een lange weg te gaan. Zij reageerden met de volgende officiële tekst op het incident: 'Racistische uitlatingen worden eender waar en eender wanneer altijd ten sterkste afgekeurd. (…) Het blijft wel onbegrijpelijk dat Agbo na zijn rode kaart niet de kortste weg naar de kleedkamer nam, maar een omweg maakte langs het veld en voor de neus van de heetgebakerde fans…' Hier staat eigenlijk: Hij vroeg er om, die neger. KV Kortrijk keurt helemaal niets af. Ze vinden het prima dat een zwarte voetballer minutenlang wordt uitgescholden."

"Wij zullen ons later dit incident herinneren als het begin van een verandering. Wij zullen ons herinneren dat het Uche Agbo was die niet het hoofd boog, geen voorbeeldfunctie verkoos, maar woedend het laagschedelig neanderthalervolk van repliek diende. Omdat hij er genoeg van had, het negeren en doodzwijgen van vernedering en leedvermaak. Uche Agbo is een dappere pionier."

Poll: Heeft Dijkshoorn gelijk over Kortrijk?

TAGS  I  KV Kortrijk  I   Standard  I   Agbo

vrijdag 2 december 2022

donderdag 1 december 2022

woensdag 30 november 2022