Kiest Waasland-Beveren verrassend voor deze ervaren trainer?

Kiest Waasland-Beveren verrassend voor deze ervaren trainer?
Dinsdag 02 januari 2018 - 11:55   I  

Waasland-Beveren maakt deze week zijn nieuwe trainer bekend. Zo werden Sven Vermant en Yannick Ferrera al genoemd, twee jonge trainers dus. Waasland-Beveren lijkt zo dezelfde weg te willen bewandelen als met de vorige trainer, Clement.

Toch zou Waasland-Beveren ook voor een Belgische trainer met ervaring kunnen kiezen. Die lopen er momenteel rond en staan trouwens ook open voor een nieuw avontuur in België.

1) Jacky Mathijssen

Mathijssen heeft al heel wat ervaring in de Belgische eerste klasse. Zo was hij al trainer van onder andere Westerlo, Charleroi én Club Brugge. Dat deed hij trouwens met wisselend succes. Begin dit seizoen koos hij voor een Grieks avontuur bij Larisa, maar dat stopte eigenlijk nog voor het goed en wel begonnen was. Nu is de trainer regelmatig te gast als analist bij Play Sports, waar hij ook al had aangegeven nog op te staan voor een nieuwe uitdaging.

2) Eric Van Meir

Eric Van Meir heeft ondanks zijn vrij jonge leeftijd (49) toch al heel wat ervaring als coach. Hij stond zeer vaak aan het roer van Lierse, maar andere ploegen zien hem blijkbaar vaak over het kale hoofd. Misschien wordt het eens tijd dat Van Meir, die ook vaak als analist te gast is, een kans krijgt bij een nieuwe club.

3) Hugo Broos

Ervaring, dat heeft Hugo Broos meer dan voldoende. Hij trainde de grootste clubs in België (Club Brugge, Anderlecht, RC Genk) en boekte daar ook successen mee. Zijn grootste succes behaalde hij misschien wel met Kameroen, waarmee hij de Africa Cup won. Nu zijn Afrikaans avontuur achter de rug is, staat Broos zelf niet weigerachtig tegen een terugkeer naar België. Al werd zijn naam in het verleden nooit echt genoemd toen Belgische clubs een trainer zochten. Dat kan nu best eens veranderen.

Poll: Wie van de drie is de beste kandidaat?

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024