Trekt smaakmaker Charleroi naar Anderlecht? "Beloning voor harde werk"

Trekt smaakmaker Charleroi naar Anderlecht?
Woensdag 03 januari 2018 - 11:10   I  

Felice Mazzu doet het alweer bijzonder goed met Charleroi. Elk jaar opnieuw ziet de trainer enkele sterkhouders vertrekken, maar elk jaar opnieuw zet hij opnieuw een ploeg neer dat meespeelt voor de prijzen.

Charleroi staat voorlopig op een tweede plaats en ging net voor de winterstop nog winnen op het veld van Anderlecht. Een verdiende zege werd het, die pijn deed in het Astridpark. Die wedstrijd was er trouwens een hoofdrol weggelegd voor Christian Benevente, die onder Mazzu enorme stappen heeft gezet. Zo zorgde de Peruviaan voor de uitschakeling van Deschacht na een knappe actie en was hij een gesel voor de defensie van paars-wit.

Een technisch onderlegde speler met lef, een speler voor Anderlecht dus. Bovendien past Benavente ook in het systeem van Anderlecht en nu Stanciu wellicht vertrekt en Hanni het stilaan helemaal verkorven heeft bij de fans, lijkt een transfer naar Brussel plots op tafel te liggen.

Mazzu beseft dat Charleroi niet de financiële middellen heeft om te wedijveren met de Belgische topclubs. Hij weet dan ook dat de interesse in enkele spelers groot is, maar een vertrek vrezen doet hij niet. Hij bekijkt dat eerder als een beloning voor het harde werk.

"Ik blijf heel rustig, omdat ik de werkwijze van deze club ken en ik heel goed weet waar we naartoe willen. Als er spelers van ons gegeerd zijn, dan wil dat zeggen dat we het prima doen. Het is een goede zaak voor de spelers en een goede zaak voor de club", aldus Mazzu in Sport/Voetbalmagazine.

Bovendien heeft Anderlecht nog een extra troef om Benavente naar Anderlecht te halen, namelijk Lukebakio. De speler wordt momenteel uitgeleend aan Charleroi en zou dus eventueel in de deal betrokken kunnen worden. Al is het nog maar de vraag of Anderlecht bereid is om de flankspeler op te geven. Ook Lukebakio is namelijk aan een sterk seizoen bezig en zou dus, net als Benavente, een aanwinst zijn voor dit zwalpende Anderlecht.

Poll: Moet Anderlecht vol gaan voor Benavente?

TAGS  I  Anderlecht  I   Charleroi  I   Benavente  I   Mazzu  I   Lukebakio

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024