"Dat is het spijtigste van Club Brugge in deze Champions League-campagne"

Donderdag 08 december 2016 - 11:07   I  

Oef, de lijdensweg van Club Brugge in de Champions League is eindelijk voorbij. Na ook een nederlaag is het een 0/18 geworden, een campagne om snel te vergeten.

Journalist Ludo Vandewalle ziet vooral één zaak die hem dwarszit. "Het spijtigste vinden we dat Club Brugge in deze campagne nooit in zichzelf heeft geloofd. Te veel werd op het zogenaamde gebrek aan kwaliteit gewezen", schrijft hij in Gazet van Antwerpen. "Dat merkte je al meteen na de loting toen de ambities in een haalbare groep - benieuwd of Leicester en Porto in de buurt van de kwartfinale geraken - op een heel laag pitje werden gezet, terwijl het voorbeeld van AA Gent vorig seizoen bewees dat je met lef en ingepompt zelfbewustzijn ook ver kan komen."

"Die underdogrol past Club Brugge niet, maar de club nam die te graag op. Dat uitte zich heel de campagne door en verhinderde de spelers boven zichzelf uit te groeien. Behalve José Izquierdo met die ren in Leicester heeft niemand zich aan Europa getoond. Trainer Michel Preud'homme leek altijd eerst naar de tegenstander te kijken alvorens zijn eigen team naar grootse daden te stuwen. Zelfs op dit hoogst mogelijke podium voor clubs werden spelers gespaard voor de Belgische competitie omdat die prioritair was. Een ontgoocheling. In de Jupiler Pro League maakt Preud'homme wel eens het verschil. Hier is dat niet gelukt. Helemaal niet."

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024