Maes gooide schlemiel uit het basiselftal: "Het was vreselijk"

Maes gooide schlemiel uit het basiselftal:
Donderdag 08 december 2016 - 11:36   I  

RC Genk heeft dit seizoen al enkele mooie zeges behaald, maar is ook al zwaar onderuitgegaan. Denk maar aan de 6-0-nederlaag tegen Oostende.

Na die nederlaag greep Maes in en gunde hij Jakub Brabec wat rust. Hij speelde erg ongelukkig en oogde niet bijzonder scherp. “Ik heb een paar ontgoochelende weken achter de rug”, bekende Brabec op zijn persbabbel. “Vooral die 6-0 tegen Oostende was vreselijk. Maar goed, dat kan gebeuren in voetbal. Ik vind het positief dat ik mijn zinnen even heb kunnen verzetten. Weet je, als je drie matchen per week speelt, zit je tussendoor meer in de fitness dan dat je op het veld staat. Dat wreekt zich op termijn. Ik ben blij dat ik nu weer een aantal veldtrainingen heb kunnen afwerken. Hopelijk breken nu weer betere tijden aan.”

Maes hoopt dat Brabec er vanaf donderdag (tegen Sassuolo) weer staat. Dat zal nodig zijn, want er komen enkele belangrijke weken aan in de Jupiler Pro League. “Juist", vertelt Brabec. "Ik hoop dat we ons tot groepswinnaar kunnen kronen. Dat zou meteen een boost zijn voor het vervolg van het seizoen. Vertrouwen is het sleutelwoord. Aan ons om dat tegen Sassuolo op te krikken.”

TAGS  I  Jakub Brabec  I   RC Genk  I   Peter Maes

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024