Coulibaly doet het onmogelijke en trapt Gent in absoluut slot naar volgende ronde

Donderdag 08 december 2016 - 18:50   I   door Redactie

AA Gent moest donderdagavond aan de bak tegen Konyaspor in de laatste poulewedstrijd van de Europa League. De Buffalo's konden enkel doorstoten bij een overwinning, maar dan moest ook Braga punten laten liggen tegen Shakhtar. Braga ging kansloos onderuit, maar Gent kon pas in het absolute slot de winst pakken.

In de eerste helft had de partij zeer weinig om het lijf. AA Gent speelde wel wat kansen bij elkaar, maar echt zeer gevaarlijk waren ze niet. Ook de Turken konden zelden zeer gevaarlijk zijn. Het was dan logischerwijze ook 0-0 bij rust. Ondertussen stond Braga ook 1-2 achter bij rust, waardoor Gent maar één ding moest doen: winnen.

In de tweede helft bleef Gent zoeken, maar het kon eigenlijk té weinig gevaar ontwikkelen om echt aanspraak te maken op de overwinning. Tot overmaat van ramp zag Vanhaezebrouck ook Neto nog eens geblesseerd uitvallen. Gent kwam in de slotfase nog enkele keren bijna tot scoren, maar het wou maar niet lukken, tot Coulibaly in het absolute slot (94ste minuut) de winninggoal kon maken: 0-1 en Gent door naar de volgende ronde.