Straffe uitspraak over Real ontploft nu, 5 jaar later, in gezicht Piqué

Straffe uitspraak over Real ontploft nu, 5 jaar later, in gezicht Piqué
Maandag 08 januari 2018 - 10:40   I  

Gerard Piqué staat bekend als één van de beste verdedigers ter wereld, maar ook als iemand met een uitgesproken mening. Al kan het al eens gebeuren dat er een straffe uitspraak als een boomerang in je gezicht terugkeert…

En dat is nu het geval. Enkele dagen geleden raakte bekend dat FC Barcelona Philippe Coutinho overneemt van Liverpool en 120 miljoen euro betaalt voor zijn kersverse aanwinst. Een transferbedrag dat via bonussen nog kan oplopen tot 160 miljoen.

In 2013 gooide Barça’s eeuwige rivaal, Real Madrid, met vele miljoenen om onder meer Gareth Bale naar Spanje te halen. Daar had Piqué toen het volgende over te zeggen: “Real heeft een jaar de titel niet gewonnen en spendeert 160 miljoen euro aan drie spelers: Illaramendi, Isco en Bale.”

Piqué: "We weten dat we anders zijn dan Real"

“Dat is iets wat Barcelona niét hoeft te doen. Barcelona kan eens 60 of 70 miljoen uitgeven aan een speler als Neymar, maar daar zal het dan ook bij blijven. We weten dat we anders zijn dan Real omdat we met hen kunnen concurreren zonder zoveel geld uit te geven”, aldus Piqué in Marca.

Pijnlijke uitspraken van de verdediger, zeker als je ziet hoe het er de laatste jaren aan toegaat bij Barça. De transferpolitiek is ietwat gewijzigd en de Catalaanse topclub draait er de hand niet voor om heel veel geld uit te geven aan nieuwe spelers. De uitspraken van Piqué doen dezer dagen dan ook de ronde op het internet. Boomerang.

Poll: Is 120 miljoen (+ 40 miljoen bonussen) een correcte prijs voor Coutinho?

TAGS  I  Piqué  I   Coutinho  I   Barcelona  I   Real Madrid  I   Bale

dinsdag 16 juli 2024

maandag 15 juli 2024

zondag 14 juli 2024

zaterdag 13 juli 2024