Standard redt het niet in Europa League

Donderdag 08 december 2016 - 22:59   I   door Redactie

Standard is de enige Belgische club die in de Europa League de zestiende finales niet heeft gehaald. De Rouches kwamen in eigen huis niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen het B-elftal van Ajax. Daardoor eindigt Standard als derde.

Standard had het echt niet makkelijk tegen een vinnig Ajax in de eerste helft. Het balbezit was overduidelijk voor de bezoers. De Amsterdammers klommen uiteindelijk ook op voorsprong dankzij een heerlijk doelpunt van El Ghazi. Ook kort na de rust was El Ghazi dicht bij een tweede goal, maar Hubert bracht redding. Namens Standard zorgde Mbenza voor gevaar, maar de 36-jarige doelman Boer hield de nul op het bord.

Toch was ook Ajax geregeld gevaarlijk. Zonder Hubert had de wedstrijd al eerder in een beslissende plooi gelegen. Intussen was het bij Panathinaikos - Celta de Vigo 0-2 geworden. Standard was wel het meest op de speelhelft van Ajax te vinden, maar de beste kansen bleven voor de bezoekers. Uiteindelijk scoorde Standard heel laat toch nog de gelijkmaker via Benito Raman. Dat was het dan ook.

Standard - Ajax 1-1
28' El Ghazi 0-1, 86' Raman 1-1