"Ik krijg voortdurend verwijten over me heen als ik naar Club Brugge ga"

Zondag 14 januari 2018 - 11:40   I  

Lorenzo Staelens kende tijdens zijn carrière hele mooie jaren bij Club Brugge, maar de West-Vlaming maakte zich niet bepaald populair door blauw-zwart in te ruilen voor Anderlecht. Iets wat hem tot op vandaag nog steeds achtervolgt.

“Ik had dat verkeerd ingeschat. Ik tekende in april voor Anderlecht, en zei dat ook publiek. De resterende matchen werd ik voortdurend uitgefloten”, vertelt Staelens over die bewuste periode in De Zondag.

“Na een training kwam een jongen van vijf mij een hand geven. Dacht ik. Hij stak zijn middenvinger op, en zei ‘lafaard’. Wat verderop stonden enkele volwassenen hartelijk te lachen. Wellicht zijn ouders. Dat heeft mij echt geraakt. Welke opvoeding is dat?”

Vandaag de dag komt Staelens bijgevolg niet meer op Jan Breydel. “Ik zou dat kunnen, maar ik doe dat niet meer. Je krijgt voortdurend verwijten over je heen. Nu, ik kan wel wat hebben. Ik denk dat niemand zoveel is uitgefloten als ik. Je moet rationeel blijven. Al is dat niet altijd makkelijk. En ik weet ook: dat gaat om een minderheid. Ik heb met de meeste supporters wel een goeie band.”

Geen spijt

Ondanks de controverse die er na zijn overstap van Club Brugge naar Anderlecht heerste, heeft Staelens geen spijt van iets. “Niet echt. Ik vernam jaren later dat Club veel grote ploeg heeft wandelen gestuurd. Als speler had je in die tijd geen enkele macht. Maar ik weet liever niet om welke ploegen dat gaat.”

Poll: Wordt Staelens terecht uitgefloten door de fans van Club Brugge?

TAGS  I  Staelens  I   Club Brugge  I   Anderlecht

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024