Ooit Braziliaans international, nu naar deze Belgische topclub?

Ooit Braziliaans international, nu naar deze Belgische topclub?
Zondag 14 januari 2018 - 13:14   I  

Volgens Franse media heeft een Belgische topclub zijn oog laten vallen op de Braziliaanse verdediger Matheus Doria Macedo, kortweg Doria. Maar wie is de man die in 2013 drie minuten voor de A-ploeg van Brazilië speelde?

De nu 23-jarige Doria stond enkele jaren geleden te boek als een groot talent. Bij de Braziliaanse club Botafogo maakte de linksvoetige verdediger indruk en versierde hij een transfer naar Olympique Marseille. De Zuid-Franse club legde in 2014 nog 5 miljoen euro op tafel voor de komst van de stevige kerel die 1m89 meet, en in een oefenwedstrijd tegen Bolivia drie minuten mocht opdraven voor de nationale ploeg van Brazilië.

Heel even basisspeler bij Marseille

Toch kon de Braziliaan de hoge verwachtingen daarna nooit echt inlossen. Marseille verhuurde Doria al eens een jaar aan Sao Paulo en een half seizoen aan Granada. Ook daar kon Doria zijn oude niveau niet terugvinden.

Vorig jaar kende Doria zijn beste seizoen in loondienst van Marseille. Hij verscheen in de Ligue 1 14 keer aan de aftrap en mocht 9 keer invallen. Dit seizoen is het echter weer naar af. De verdediger stond tot dusver één keer aan de aftrap in de competitie. Een vertrekt lijkt zich dan ook op te dringen.

De tijd dringt

Als Doria effectief naar een Belgische topclub verhuist, haalt de ploeg in kwestie een erg getalenteerde verdediger in huis. Dat is iets wat vast staat. Maar… De tijd begint te dringen en Doria moet stilaan gaan bewijzen dat hij het in zich heeft om te slagen in Europa.

Poll: Naar welke club zou jij Doria graag zien gaan?

TAGS  I  Doria  I   Marseille  I   Club Brugge  I   Standard  I   Anderlecht  I   RC Genk  I   AA Gent

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024