Genk stelt groepswinst veilig na zege tegen Sassuolo

Vrijdag 09 december 2016 - 14:13   I

Vandaag speelde RC Genk de wedstrijd die gisteren werd afgelast wegens mist. Een dag later maakte Genk alsnog komaf met Sassuolo: 0-2. Zo wordt Genk knap groepswinnaar.

In een evenwichtige eerste helft waren er niet veel kansen te bespeuren. Karelis had twee kansjes, maar de grootste was voor Samatta. Ook hij miste echter. De jonge Genk-doelman Jackers had nauwelijks werk, maar had wel geluk dat zijn tegenstander de bal met de arm meenam nadat hij onoordeelkundig was uitgekomen.

Genk drukte na rust het gaspedaal wat harder in. Dat loonde meteen. Na een knappe dribbel van Samatta kon Heynen scoren. Daarna begonnen de Italianen op te komen, Genk loerde vooral op de counter. Bij zo'n tegenaanval was Karelis heel erg dichtbij de 0-2, maar Sassuolo-doelman Pegolo redde knap. Het was echter slechts uitstel van executie. Karelis speelde Trossard goed vrij, die de bal maar in doel hoefde te tikken. Sassuolo had niet meer de kracht om nog weerwerk te bieden. Zo kon Genk de wedstrijd simpel uitspelen.

Sassuolo - RC Genk 0-2

59' Heynen 0-1, 81' Trossard 0-2