'Zware blessures hebben deze drastische gevolgen voor AA Gent'

'Zware blessures hebben deze drastische gevolgen voor AA Gent'
Dinsdag 16 januari 2018 - 11:00   I  

AA Gent heeft wel wat spelers binnengehaald afgelopen zomer. Daar zaten wel geen Belgen bij en net dat heeft AA Gent dringend nodig om voldoende aantal Belgen in het team te hebben.

De blessure van Moses Simon is bijvoorbeeld niet alleen sportief een aderlating, de Nigeriaan behoort ook tot een van die Belgen. Hij heeft namelijk tussen zijn 18de en 21ste verjaardag drie jaar onafgebroken bij een Belgische club gespeeld. Dat maakt van hem een in België opgeleide speler. Eentje die AA Gent nu dus een tijdje zal moeten missen.

Vorige week liep niet alleen Moses Simon een blessure op tijdens de stage, maar ook Siebe Horemans. De 19-jarige verdediger liep een knieblessure op in de oefenwedstrijd tegen Union Berlin. Hij werd na 23 minuten vervangen door Dussenne.

Onderzoek wees nu uit dat hij een operatie moet ondergaan waardoor hij tot 6 maanden onbeschikbaar zal zijn. Een ferme dreun voor de jonge speler zelf, maar ook AA Gent ziet alweer een Belg uitvallen. Het zal zo nog een hele opgave worden voor Vanderhaeghe om voldoende Belgen op het wedstrijdblad te krijgen.

Poll: Moet AA Gent nog wat Belgen halen in januari?

TAGS  I  AA Gent  I   Horemans  I   Simon

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024