Vandenbempt over heisa bij Gent: "Hij is van Brugge"

Vandenbempt over heisa bij Gent:
Vrijdag 19 januari 2018 - 08:15   I   door Redactie

Ook Peter Vandenbempt laat zijn mening horen over het kritische boek dat werd geschreven over de rol van het stadsbestuur in de bouw van de Ghelamco Arena. Vandenbempt plaatst meteen ook bedenkingen bij de auteur van het boek.

"Afbreken die Ghelamco Arena! Een illegaal bouwwerk, gebouwd met onrechtmatige staatssteun en waarin burgemeester en schepenen feesten organiseren waarbij zelfs Bacchus de wenkbrauwen fronst? Onaanvaardbaar! Zo lees ik de conclusie van Ignace Vandewalle, de Vlaamse Salman Rushdie, die de voorstelling van z'n boek na dreigementen moest afgelasten", aldus Vandenbempt

"En dat gelukkig op televisie mocht komen vertellen", vervolgt de radiocommentator. "Altijd vervelend als de auteur van dergelijk 'onthullend' boek een sportieve (Bruggeling) of politieke (ex-LDD'er) tegenstander is, maar dat belet niet dat pertinente vragen gesteld mogen worden."

"De verhalen over de skybox lijken echter vooral dankbare munitie voor de politieke oppositie. ­Tafelende verkozenen, op kosten van de belastingbetaler, dat is in een verkiezingsjaar altijd mooi meegenomen. De immer onwetende Siegfried Bracke maakte zich met zijn onschuldige handen hoog in de lucht alvast uit de voeten."

"Interessanter is de vraag of Gentse poli­tici vroeger dan nooit elders met hun relaties gingen eten en of sinds het bestaan van de skybox de uitgaven daarvoor ineens zoveel hoger liggen. Want ­anders ruikt het toch maar naar plat populisme."

"Het engagement van een stad - legaal en transparant - in de infrastructuur van een voetbalclub is voor mij perfect verdedigbaar. Want net zo maatschappelijk relevant als dat in een schouwburg of concertzaal. Of een paar miljoen voor de start van een Tourrit of het WK wielrennen op de weg. In Gent hebben ze dat begrepen. Nu de rest nog en dan is België over een jaar of vijftien misschien niet langer een triest infrastructureel ­derdewereldland."

Poll: Is de heisa over de Ghelamco Arena overdreven?

TAGS  I  AA Gent  I   Vandenbempt

vrijdag 14 juni 2024

donderdag 13 juni 2024

woensdag 12 juni 2024

dinsdag 11 juni 2024

maandag 10 juni 2024