Vadis Odjidja barst in tranen uit: "Niet meer te genezen"

Vadis Odjidja barst in tranen uit:
Zaterdag 10 december 2016 - 10:14   I   door Redactie

Vadis Odjidja heeft een zeer moeilijke periode achter de rug. De middenvelder van Legia Warschau verloor in juli zijn moeder aan een slepende ziekte.

Vadis blikt er in Fan op terug. Erg moedig van de oud-middenvelder van Club Brugge om dat gesprek aan te gaan. "Mijn doelpunt tegen Real Madrid was voor haar. Ze leek genezen. Tot ze begin dit jaar op een dag voelde dat de kanker terug was. Ik dacht dat het flauwekul was. Onderzoeken gaven haar gelijk", vertelt Odjidja.

"En we wisten dat het ongeneeslijk zou zijn als de ziekte zou terugkeren. De dokter gaf haar maximaal een zestal maanden. Vandaar dat ik in de laatste maanden van vorig seizoen op elke vrije dag naar België reisde om haar te zien. Ik wilde nog zoveel mogelijk samen met haar doen."

Nu woont Odjidja in Polen en speelt hij bij Legia Warschau. "Toen ik bij Legia kwam, wisten mensen niet wat er was gebeurd. Dit is niet iets wat je zomaar aan iedereen vertelt. En ik wilde haar dood ook niet als excuus inroepen wanneer ik hier aanvankelijk wat minder presteerde. Want het blijft moeilijk, nog altijd. Als ik thuis ben en alleen op mijn appartement zit, wordt het me soms te machtig. Wanneer ik naar een film kijk..." Waarna Odjidja het niet meer houdt en het interview even onderbreekt...

TAGS  I  Vadis Odjidja  I   Legia Warschau

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024